Открийте NIVEA

Търся информация или продукти за

Поръчай любимите си NIVEA продукти директно до твоя дом, с помощта на нашите онлайн партньори!

Независимо от типа на кожата ви е важно тя да бъде защитена от слънцето. Научете за различните типове UV лъчи и кой слънцезащитен фактор е най-подходящ за вас.

SPF, слънцезащитните продукти и вие

Всичко за грижата за кожата под слънцето

Независимо от типа на кожата ви е важно тя да бъде защитена от слънцето. Научете за различните типове UV лъчи и кой слънцезащитен фактор е най-подходящ за вас.

Науката зад защитата от слънце

Запознати ли сте с разликата между UVA и UVB лъчите? С този наръчник за защитата от слънце можете да се грижите за кожата си и да се чувствате

Разкриване на UV загадката

UV означава ултравиолетово лъчение. UV лъчите обикновено се съдържат в слънчевата светлина и могат да бъдат разделени на две категории: UVA и UVB. 

Когато прекарваме време на слънце, UV лъчите карат кожата ни да почернява или да изгаря. Кожата ни потъмнява, което е вид защита, за да предотврати навлизането на лъчите в дълбочината на кожата. 

Всички продукти NIVEA Sun защитават кожата от UVA и UVB лъчите веднага след нанасяне.

Всичко за UVA лъчите

Всичко за UVA лъчите

UVA е форма на UV лъчението, която е отговорна за слънчевите алергии, както и за дългосрочните увреждания като преждевременно стареене на кожата. В сравнение с UVB, UVA светлината има по-ниска енергия, но може да проникне в дълбоките слоеве на кожата.

Разкриване на UVB лъчите

Разкриване на UVB лъчите

 Високата енергия на UVB лъчите може да причини болезнено изгаряне и може пряко да увреди ДНК-то в кожните клетки. Прекаленото излагане на UVA и UVB лъчи може да причини рак на кожата. Важно да се избира слънцезащитен лосион, който създава бариера върху кожата срещу UVA и UVB лъчите.

Какво е SPF?

SPF означава слънцезащитен фактор. Умножете  SPF по личното си време в минути, което можете да прекарате под слънцето, без да изгорите и ще  разберете колко време е безопасно да бъдете на слънце. Времето ви за самозащита e между 5 и 30 минути, спрямо типа на кожата. 

Откриване на най-добрия слънцезащитен продукт

След като знаете как функционират слънцезащитните продукти, е време да разберете как да се предпазите от слънцето и да разберете разликата между различните SPF фактори.

Какъв слънцезащитен фактор трябва да използвам?

Какъв слънцезащитен фактор трябва да използвам?

Времето, което може да прекарате на слънце, без да изгорите, зависи от типа на кожата ви и SPF фактора на използвания слънцезащитен продукт. Ако сте със светла кожа или прекарвате цял ден на плажа, опитайте слънцезащитен продукт с висок SPF като *NIVEA Sun хидратиращ лосион SPF 50*.

Нашите препоръки към теб