Независимо от типа на кожата ви е важно тя да бъде защитена от слънцето. Научете за различните типове UV лъчи и кой слънцезащитен фактор е най-подходящ за вас.

SPF, слънцезащитните продукти и вие

Всичко за грижата за кожата под слънцето
Независимо от типа на кожата ви е важно тя да бъде защитена от слънцето. Научете за различните типове UV лъчи и кой слънцезащитен фактор е най-подходящ за вас.

Науката зад защитата от слънце

Запознати ли сте с разликата между UVA и UVB лъчите? С този наръчник за защитата от слънце можете да се грижите за кожата си и да се чувствате

Разкриване на UV загадката

UV означава ултравиолетово лъчение. UV лъчите обикновено се съдържат в слънчевата светлина и могат да бъдат разделени на две категории: UVA и UVB. 

Когато прекарваме време на слънце, UV лъчите карат кожата ни да почернява или да изгаря. Кожата ни потъмнява, което е вид защита, за да предотврати навлизането на лъчите в дълбочината на кожата. 

Всички продукти NIVEA Sun защитават кожата от UVA и UVB лъчите веднага след нанасяне.

Какво е SPF?

SPF означава слънцезащитен фактор. Умножете  SPF по личното си време в минути, което можете да прекарате под слънцето, без да изгорите и ще  разберете колко време е безопасно да бъдете на слънце. Времето ви за самозащита e между 5 и 30 минути, спрямо типа на кожата. 

Откриване на най-добрия слънцезащитен продукт

След като знаете как функционират слънцезащитните продукти, е време да разберете как да се предпазите от слънцето и да разберете разликата между различните SPF фактори.

Какъв слънцезащитен фактор трябва да използвам?

Времето, което може да прекарате на слънце, без да изгорите, зависи от типа на кожата ви и SPF фактора на използвания слънцезащитен продукт. Ако сте със светла кожа или прекарвате цял ден на плажа, опитайте слънцезащитен продукт с висок SPF като *NIVEA Sun хидратиращ лосион SPF 50*.

SPF, слънцезащитните продукти и вие – защитени под слънцето – NIVEA

Нашите препоръки към теб