krasiva koza

Красива кожа: как да постигнете идеален вид

ИЗГЛЕЖДА ДОБРЕ, УСЕЩА СЕ ДОБРЕ!

Много малко от нас имат безупречна, красива кожа. Свежият вид и красивата кожа на лицето не са случайност. Какво можете да направите, за да имате красива кожа? Всъщност – доста неща!

Вашата кожа – чудо на природата

Вашата кожа има много работа. От сутрин до вечер е изложена на различни влияния, които могат да ѝ повлияят – отвътре и отвън. Тя ни обгръща, защитава и показва как се чувстваме.

Една кожа, много различни факти

Знаехте ли, че кожата ви съставлява почти 16% от телесното ви тегло? Кожата ни е най-големия орган на тялото ни. Тя регулира телесната ни температура и съхранява енергия. Преди всичко обаче, тя играе важна защитна роля. Слънчевата светлина, пушенето, алкохолът и стресът стимулират формирането на свободни радикали, които атакуват кожата ни. Топлината, студът, влагата и замърсителите също имат пряко влияние върху кожата ни, а оттам и на здравето ни. Състоянието на кожата ни се определя от вътрешни фактори като генетична предразположеност или напълно нормални процеси на стареене. Не можем да я защитим напълно от всички влияния, но с правилната грижа можем да я подкрепим във всичките ѝ функции, като гарантираме, че остава красива. 
Открийте повече за оптималната грижа за всеки тип кожа тук.

Кожата е отражение на душата

Наред с очите, ушите и носа си, притежавате и друг орган за комуникация: кожата си. Няма друг орган, който да комуникира повече с други хора. Използваме я, за да откриваме, докосваме и демонстрираме най-искрените си чувства. Благодарение на сензорните влакна в кожата, информацията се придвижва не само отвън навътре, но и отвътре навън – от дълбините на нашите души. Стимулите се обработват емоционално в зависимост от ситуацията и водят до различни реакции на кожата: например, изчервяваме се или се потим, когато се срамуваме, пребледняваме, когато се страхуваме, а когато сме стресирани, кожата ни става по-бледа и се образуват тъмни кръгове под очите. Кожата ни показва как преживяваме света около нас и как реагираме на него. Така че покажете малко уважение към себе си и кожата си!  
Научете повече за това как да поддържате красотата си отвътре тук.


Тайната на красивата кожа?

Състоянието на кожата ви се определя от генетичната предразположеност, но също и от влиянието на средата или от възрастта ви. Вие обаче също можете да допринесете за красотата на кожата си. Бъдете активни и се грижете за естествената си красота!

Нашите съвети за красива кожа на лицето!

  • Винаги използвайте продукти за грижа, които са подходящи за вашия тип кожа, защото така предоставяте оптимална помощ за кожата си. 
  • Лягането с грим определено е недопустимо! Нежен измиващ гел и почистващ тоник ще направят кожата ви блестящо красива на следващата сутрин. 
  • Бъдете нежни с кожата си: не я търкайте с кърпа след почистване. Просто попийте нежно лицето, за да не увредите естествената защитна бариера на кожата. 
  • Стресът се чете по устните ви: балсам за устни NIVEA Original съдържа подхранващо масло от ший и бадемово масло и прави напуканите устни красиви за нула време.  
  • Включете ежеседмичното ексфолиране в програмата си. Това ще ви помогне да поддържате порите и цвета на лицето си в отлично състояние. 
  • Кожата ви е активна нощем – клетъчното деление е значително по-бързо нощем, отколкото през деня. Направете на кожата си услуга с използването на нощен крем NIVEA.
  • Периодично почиствайте аксесоарите си за грим. В противен случай при употребата им върху кожата ви ще се озовават бактерии.

Поддържайте кожата си в младежки вид и красива

Има много фактори, които причиняват преждевременно стареене на кожата. Начинът ви на живот също влияе върху външния ви вид. Небалансираното хранене, консумацията на алкохол, никотинът и психологическият стрес са като отрова за кожата. Живейте здравословно и си давайте почивки – това е най-добрата рецепта за младежки изглеждаща, красива кожа. UV лъчението от слънцето също ускорява стареенето на кожата.  
Затова трябва да използвате подходящ продукт за защита от слънцето, особено през лятото. 
С правилната грижа можете ефективно да намалите бръчките – първите признаци на стареене на кожата. NIVEA Дневен крем против бръчки Q10 Plus има SPF 15 и UVA филтри, за да защитава кожата от преждевременно стареене, предизвикано от слънчевата светлина. Открийте повече за правилната защита на лицето си от слънцето тук.  


Масаж за душата

Масажът на лицето намалява стреса. Масажирайте с показалец и среден пръст нагоре от основата на носа. Разтворете пръсти встрани, докато достигнете косата. Натискайте леко.


Истинската красота идва отвътре

Живейте добре: здравословното хранене, спортът и почивката ще допринесат за добре изглеждаща кожа. Отделете време за себе си и дайте на тялото си вниманието, което заслужава.

Активности за красива кожа

Спорт за издръжливост за красива кожа

Тичане, колоездене, ходене – спортовете за издръжливост на отктито ще осигурят кислород на тялото ви и ще озарят лицето ви.

Активности за красива кожа

Масаж за душата

Масажът на лицето намалява стреса. Масажирайте с показалец и среден пръст нагоре от основата на носа. Разтворете пръсти встрани, докато достигнете косата. Натискайте леко.

Активности за красива кожа

Фокусирайте се върху нещо друго

За да прочистите ума си след работа, умствената работа може да помогне колкото и физическите дейности. Има ли нещо, което винаги сте искали да научите? Например нов език? Или може би умеете да правите нещо с ръцете си след дългия ден на работа пред компютъра?

Активности за красива кожа

Давайте водата!

Като пиете много вода, вие освежавате кожата си! Водата подкрепя клетките ви, пренася хранителните вещества и стимулира концентрацията. Пийте поне по 2 литра вода на ден.

Активности за красива кожа

Естествено красива кожа

Естествена грижа за кадифено мека кожа: поглезете кожата си с хидратираща маска със зехтин, кисело мляко и авокадо.

Активности за красива кожа

Сънят ви разкрасява

Много сън и подхранващ нощен крем – ето така ще стимулирате регенерацията на кожата си. Необходимото количество сън е различно при различните хора, но в идеалния случай е около 7-8 часа.

Активности за красива кожа

Отпуснете се истински понякога

Здравословен съвет за красива кожа: топлината ще отпусне ума и тялото. Температурата на водата обаче не трябва да бъде повече от 38 градуса. Рехидратиращите добавки за вана предпазват кожата от изсушаване.

Интересни съвети за теб