Открийте NIVEA

Търся информация или продукти за

Използвай нашето персонализирано приложение и открий кои NIVEA продукти са подходящи за нуждите на твоята кожа!

Съвети и обучение за употреба на гърненцето

СЪВЕТИ И ОБУЧЕНИЕ ЗА УПОТРЕБА НА ГЪРНЕНЦЕТО

Как да започнеш обучението за употреба на тоалетната

Експертни съвети относно кога мъничето ти е готово да зареже пелените и как да го научиш да използва гърненцето.

Твоят наръчник за обучение на детенцето да използва гърненцето

Новите родители могат да сметнат, че урока за тоалетната е най-голямото предизвикателство - ето тук ще откриеш как да се справиш с него!

На каква възраст повечето родители започват да обучават децата си да използват гърненцето?

the-right-age-for-potty-training

Когато решиш кога да научиш детето, е важно да запомниш, че повечето деца не са физически и емоционално готови да се научат да използват гърненцето, докато не са на възраст от една и половина до три години. Момчетата обикновено научават по-късно от момичетата.

Как да започнеш обучението за гърненцето

Може детенцето ти да е усвоило изкуството на пелените отдавна, но това не означава непременно, че е готово да започне обучението за употреба на гърненцето. Важно е да работите по собствено темпо, тъй като няма да можеш да го принудиш да го използва насила. Постепенно го въвеждай в идеята, като му представяш гърненцето и говориш с детенцето за това, което правиш, докато сменяш пелените му.

Не забравяй, че децата се учат, като гледат и копират - това е моментът, в който по-големите брат или сестра могат да бъдат наистина полезни, за да дадат добър пример. Внимавай за признаците, че детето е готово да започне. Например, то е наясно кога пелените му са мокри или мръсни или винаги ти казва предварително, преди да започне да ги използва.

Дръж гърненцето в банята, за да научиш детето, че това е средата, в която да свърши тази дейност. Насърчавай го да седне на него след хранене или по времето, когато редовно прави това. Обикновено е по-лесно за момчетата първо да започнат да седят на гърнето, преди да се научат да стоят прави. 

Обучението за използване на гърненцето: Лесни съвети и трикове

Тук ще откриеш няколко полезни съвета за успешно обучение на мъничето ти да ходи до тоалетна

Не стресирай малкия човек!

Винаги помни, че всяко дете е различно и е добре, ако твоето мъниче още не е готово за тази стъпка. Най-важното е да се увериш, че не се чувства притиснато. Може да е трудно да си спокойна, когато детето има малка злополука на новия ти килим, но ако се ядосаш, твоето дете също ще се разсърди. А ако не обърнеш внимание, ще му дадеш шанс да бъде по-внимателно следващия път и да успее. Покажи спокойствие и изчисти бъркотията с усмивка. 

Помнете трите ключови думи

patience-praise-and-persistence

Търпение, похвала и упоритост. Твоето дете ще бъде удоволетворено, когато успее, и похвалата ти може да продължи дълго време до изграждането на самочувствието му. Може да не изглежда така сега, но ако си положително настроена и упорита, скоро обучението за употреба на гърненцето ще е в миналото!

product-stage-bg

Позволи на NIVEA да ти помогне на всяка крачка!

Нашите препоръки за теб