Открийте NIVEA

Търся информация или продукти за

Поръчай любимите си NIVEA продукти директно до твоя дом, с помощта на нашите онлайн партньори!

Как да смениш пелената?

Как да смениш пелената?

Съвети и трикове за смяната на пелените

Смяната на пелените не трябва да те плаши. С известна тренировка и практика ще сменяш мъничето си, без дори да се налага да мислиш за това.

Твоето ръководство за смяна на пелените

Стани експерт в смяната на пелени за нула време с нашите удобни съвети за отстраняване на мръсни пелени.

Какво ти е нужно, преди да смениш пелената?

Какво ти е нужно, преди да смениш пелената

Преди да започнеш, се увери, че си набавила елементите, от които се нуждаеш - чиста пелена, бебешки мокри кърпички, крем срещу подсичане,торбичка за мръсни пелени и чисти бебешки дрешки, за да преоблечеш мъничето след процедурата по смяна на пелените.

Какви са основните проблеми при смяната на една пелена?

Не е изненада, че смяната на пелената е най-малко любимата работа на родителите, но това не е толкова неприятно, колкото си мислиш! Стига да поддържаш редовна рутинна смяна на бебето преди или след всяко хранене или веднага, след като се е замърсила пелената, и  да избягваш раздразнената, зачервена кожа.

Малките бебета понякога се налага да се сменят по-често от по-големите и това също ще зависи от това колко чувствителна е тяхната кожа. Бебетата с много деликатна кожа може да се нуждаят от чиста пелена веднага след уриниране, докато други могат да чакат до следващото хранене.

Ако установиш, че мъничето ти се гърчи или се опитва да се измъква по време на смяната на пелените, остани спокойна и се опитай да го разсееш с любимата играчка или да попееш. Това трябва да отклони вниманието му от смяната на пелените достатъчно дълго, за да приключиш.

NIVEA Baby продукти за грижа за кожата на твоето мъниче

Полагането на добра грижа за дупето на бебето е от съществено значение за предотвратяване на дразнещия обрив от пелената.

Значението на почистването и грижата за кожата на бебето

Подсичането е много често срещано сред бебетата и може да предизвика дискомфорт, ако не се лекува. За да предотвратиш появата на обрив, важно е да поддържаш областта на седалището на ангелчето си чиста и суха. Един добър крем срещу подсичане е супер ефективен за поддържане на суха кожа и успокоява всяко дразнене. NIVEA Крем срещу подсичане има допълнителна мека текстура, която създава дишаща бариера за облекчаване на зачервяването и болезното усещане, тъй като защитава. 

Бебешки кърпички - кожата на бебето заслужава най-доброто

Бебешки кърпички

Избери  бебешки кърпички за меко почистване без дразнене. NIVEA Бебешки кърпички Soft and Cream са напоени с нежен грижовен мек крем, за да почистят нежно зоната и да осигурят на раздразнената бебешка кожа незабавно успокояващо облекчение, като същевременно запазват естествената стойност на рН баланса.

4 съвета за смяна на пелените и грижа за твоето бебе

  • Никога не оставяй бебето без надзор върху подложката за смяна на пелени.
  • Винаги изтривай момиченцата отпред назад, за да избегнеш бактериални инфекции.
  • Ако не обичаш да използваш бебешки кърпички, купа с топла вода и кърпа могат да свършат работа също толкова добре.
  • Винаги поставяй бебето на сигурно място, преди да започнеш да почистваш подложката за смяна на пелени.
background

NIVEA Baby продукти за грижа за кожата на твоето мъниче

НАШИТЕ ПРЕПОРЪКИ ЗА ТЕБ