Открийте NIVEA

Търся информация или продукти за

Идеалната бебешка баня

Идеалната бебешка баня

Къпане на вашето мъниче: как да организирате времето за баня

Времето за къпане е специален момент както за родителите, така и за бебето и е важно да сте сигурни, че сте се погрижили за деликатната кожа на своето бебе докато то все още е във ваната.

Бебешки вани - нежна грижа за бебешката кожа

Когато къпете новородено трябва да се съобразите с няколко неща, за да сте сигурни, че се грижите за бебешката кожа по най-добрия начин. Бебетата имат различни нужди по отношение на грижата за кожата от нашите, а кожата им е изключително чувствителна. Времето за къпане е жизнено важно затова бебето ви да има мека и здрава кожа.

Грижа за бебешката кожа: кожата на вашето бебе заслужава най-доброто

Идеалната бебешка баня
Кожата на новородените има нужда от специална грижа: когато къпете бебето си, използвайте продукти, създадени специално за бебета

Защо да използваме специални бебешки продукти при къпането?

Дебелината на кожата на едно новородено е едва една пета от тази на кожата на възрастен човек и все още се развива. Това я прави изключително деликатна и означава, че къпането на бебето трябва да бъде много нежно, за да защитава чувствителната му кожа. 
Препоръчва се новородените да се къпят само с вода с няколко капки бебешко олио. Това се прави, за да сте сигурни, че естествената им кожна бариера не е засегната и може да се развие и подсили през следващите няколко седмици и месеци, без да трябва да се бори с инфекции или кожни раздразнения. 
Когато бебето стане на два месеца, можете да използвате нежен измиващ бебешки продукт, като *NIVEA Baby Нежен шампоан за коса и тяло* и за косичката, и за кожата. Освен че почиства кожата, специалната формула ще помогне и за запазване на естествения баланс на влага на кожата. 
Независимо дали става дума за почистване или грижа за кожата, бебетата имат нужда от нежни продукти със специални формули, което да отговарят на нивото на ph на тяхната кожа. *NIVEA Baby Нежен шампоан* деликатно успокоява скалпа и косата, не съдържа алкохол и има подходящо за кожата pH, като прави косата и скалпа на бебето чисти и меки.

Времето за къпане – преживяване на близост?

Къпането преди лягане трябва да бъде време за съвместно разтоварване и да засилва връзката между детето и родителя

Релаксираща баня преди лягане

Релаксираща баня преди лягане
Включването на баня в режима на бебето преди лягане е успокояващо преживяване, което го подготвя за сън. След банята направете кратък масаж с *NIVEA Baby подхранващо олио* за идеален завършек на деня.

Какви са ползите от това да къпете бебето си вечер?

Успокояващата вана вечер като част от режима на бебето преди лягане може да бъде идеален начин за разтоварване в края на деня. Топлата, релаксираща атмосфера на банята може да успокои бебето и да го приспи. След време бебето ви ще свързва времето за къпане със сън и ще се унася по-лесно, след като къпането се е превърнало в ритуал. Ако имате късмет, успокояващият ефект на банята може да означава, че бебето ще спи по-дълбоко и продължително. Мекото осветление и сравнително кратката продължителност на къпането могат да помогнат. 
Освен това банята означава много повече от измиване. Къпането е важно за установяването на връзка между дете и родител. Какъв по-добър начин да изкъпете мъничето си в любов от докосването на кожата, докато бебето се наслаждава на топлата вода, която го заобикаля? 
Водата е фантастичен начин да изострите сетивата на бебето си и то да се научи как функционира тялото му, докато е във водата. Когато водата поддържа тежестта им, бебета могат да изследват движенията на тялото си по много различни начини. Това означава, че къпането е идеална възможност да ангажирате почти всички сетива на бебето си по едно и също време.

Как да къпете бебето правилно

Как да къпете бебето правилно
Жизнено важно е да предприемете всички необходими стъпки, за да изкъпете бебето безопасно, да елиминирате всякакъв риск и да го направите приятно изживяване за родителите и за бебето.

Съвети за безопасно къпане на бебето

Времето за къпане може да бъде преживяване и за вас, и за бебето, но е жизнено важно да вземете предпазни мерки, за да сте сигурни че и бебето, и родителите му ще се чувстват спокойно и комфортно. 
Най-важното е да не оставяте бебето без надзор дори за секунда. Уверете сте, че сте събрали всичко, което ви е необходимо преди да поставите бебето си във водата и ако все пак има някаква причина, поради която да трябва да излезете от банята, вземете бебето със себе си! 
Освен това бебешката вана трябва да бъде напълно безопасна сред за вашето бебе. Температурата на водата трябва да бъде приятно топла, както и температурата в банята, и водата не трябва да бъде прекалено дълбока. Важно е да направите така, че водата вече да не тече, когато слагате бебето във ваната - иначе може да го опарите или пък водата да стане прекалено дълбока. 
Всякакви потенциално опасни предмети трябва да бъдат махнати от зоната за къпане, включително ножици, самобръсначки и електрически уреди. Каквито и да било електрически уреди могат да бъдат много опасни в среда с много вода, а здравето на бебето трябва да се поставя на първо място.

Нашите препоръки към теб