Поръчай любимите си NIVEA продукти директно до твоя дом, с помощта на нашите онлайн партньори!

Сън за красота: Така действа нощният крем на NIVEA

Сън за красота: Така действа нощният крем на NIVEA

Ефикасни съвети за грижа за кожата

Регенериране на кожата

Вашата кожа се активизира, когато си легнете

За красива кожа на сутринта със свеж и сияен тен е необходим много сън. Това е така, защото по време на сън клетките на кожата се регенерират и се възстановяват от стреса на ежедневието. Как да подпомогнете оптимално този нощен процес, можете да разберете тук.

докато спите

Как вашата кожа се регенерира докато спите

През нощта се случват чудни неща. Веднага след като заспите вашата кожа стартира процеса на нощна регенерация. Знаете ли, че този процес е доста по-бърз отколкото през деня? Причината за това са хормоните, които регулират нашата обмяна на веществата. Производството им се увеличава многократно по време на сън и те въздействат положително върху здравето на кожата. През нощта нашето тяло произвежда също и хормона на съня – мелатонин. От една страна той се грижи за дълбок и възстановяващ сън, а от друга страна има антиоксидантен ефект, който противодейства на увреждането на кожата. Това означава: Колкото повече спите, толкова по-здрава е вашата кожа и толкова по-млада изглежда. Следователно сънят е най-добрият съвет за ефективна борба със стареенето на кожата!

Сладки сънища чрез приятни аромати

Знаете ли, че нашият нос никога не спи? Той винаги е буден, дори когато спите дълбоко. И не само: Нашият нос влияе върху това, което сънуваме. Учени от университета в Бохум са открили чрез експеримент, че определени миризми могат да направляват нашите сънища. Те са държали различни аромати под носовете на спяши участници в експеримента. Резултатът: Ароматът на портокали води до сладки сънища. Затова следете във вашата спалня винаги да мирише добре. Струва си!

Какво количество сън е необходимо за кожата?

Всеки човек се нуждае от различно количество сън. Като цяло препоръчваме от 7 до 8 часа на нощ. 

Рутинна грижа за кожата

Правилната грижа за кожата през цялото денонощие

Денят и нощта се различават като Ин и Ян: А през различните фази на денонощието вашата кожа има различни потребности. Затова идеалната рутинна грижа за кожата е да ѝ предоставяте това, от което тя има нужда – както през деня, така и преди сън.

нощен крем

През деня кожата се нуждае от защита – а през нощта от регенерация

Вашата кожа има свой собствен биоритъм. През деня тя се нуждае от защита и хидратация, а нощем – от подпомагане на регенерационния процес на клетките. Затова вашият дневен и нощен крем трябва да сe допълват перфектно.

Тъй като вашата кожа има доста задачи през нощта, тя се нуждае от много хидратация и подхранваща грижа с активни съставки.

Причината за това е, че производството на себум от кожата на лицето е много ниско и затова кожата може да поеме повече подхранващи съставки. Освен това оросяването и снабдяването с хранителни вещества е доста по-засилено отколкото през деня. 

За разлика от грижата за кожата през деня, нощните кремове не трябва да съдържат слънцезащитен фактор. Затова не нанасяйте дневен крем със слънцезащитен фактор преди сън. Разнесете нощния крем равномерно по лицето и не забравяйте нежната зона около очите.

Ние препоръчваме NIVEA Q10plus Нощен крем против бръчки. Той намалява видимо бръчките, подпомага регенерирането на кожата и предлага интензивна хидратация. Неговата високоефективна формула с коензим Q10 и креатин попълва запасите от Q10 по време на сън и намалява бръчките след 4 седмици – за гладка и нежна кожа.

NIVEA Q10plus Нощен крем против бръчки

Хидратира интензивно вашата кожа през нощта. Намалява видимо дълбочината на бръчките и забавя образуването на нови бръчки. 
Вечерен ритуал

Перфектният вечерен ритуал

Само когато подготвим кожата си внимателно за нощта, само тогава тя може да се възстанови оптимално от въздействието на ежедневието. Освен правилният нощен крем част от вечерния ритуал за грижа за кожата са внимателното почистване и специалната грижа за околоочния контур .

Забравете да забравите отстраняването на да отстраните грима

Дори след като сте танцували цяла нощ, не бива да си лягате, без да сте отстранили преди това грима сиПорите могат да се запушат, а на следващия ден кожата ви изглежда безжизнена. Тук ще научите, защо е толкова важно да отстранявате грима и кои са нещата, но които трябва да обръщате особено внимание.

нощен крем

Това са стъпките на оптималната рутинна грижа за лицето:

  1. Отстраняване на грима
  2. Почистване
  3. Грижа за околоочния контур
  4. Грижа за лицето
Типове кожа

Грижа за кожата според типа

За оптимална нощна грижа е важно да познавате своя тип кожа. Това обаче не винаги е лесно. Всяка кожа е различна и се променя с времето. Въпреки това има пет типа, към които кожата може да бъде причислена. Открийте какъв тип е вашата кожа и коя нощна грижа е оптималната за вас.